* Taxa de transport este 20 lei (TVA inclus) pentru pachete cu o greutate de pana la 10 kg, pentru pachetele ce depasesc aceasta greutate veti plati in plus 0.90 Ron (TVA inclus) pentru fiecare kg.
Fiecare jucator are o lista de cumparaturi cu 4 articole de cumparat. Dar de unde poti cumpara rulouri si ce taraba vinde branza? Cat costa ciorapii si se mai gasesc de cumparat capsuni gustoase? Ce poti cumpara cu banii pe care ii ai? Zarul va hotari unde vei cumpara mai departe. Copiii se pot juca creativ cu materialele jocului incercand cat mai multe jocuri de rol legate de cumparaturi.
Jocul contine: 1 stand (cutie cu insertie, tabla de joc), 8 monede maro, 4 monede mari cu stea, 4 bancote HABA, 16 carduri cu produse in 4 categorii, 4 liste de cumparaturi, 1 zar si un set de instructiuni.
Recomandare de varsta: 2 ani+
Material: carton, lemn
Greutate: 0.855 kg
Tip joc: joc cu zaruri, joc educativ
Numar de jucatori: 1-4 persoane
Durata jocului: 10min+
Fabricat in Germania
INSTRUCTIUNI
O zi interesanta la piata pentru 1-4 jucatori cu varsta peste 2 ani.
Autor: Antje Gleichmann
Ilustratii: Elke Broska
Durata jocului: aproximativ 10 minute
Dragi parinti,
Felicitari pentru alegerea acestui joc din seria Primele mele jocuri. Ati luat o decizie excelenta, deoarece ii oferiti copilului dumneavoastra o sansa sa dezvolte abilitati importante intr-o maniera jucausa.
Aceste instructiuni va ofera mai multe variante de explorare a acestui joc impreuna cu copilul vostru. Acest joc incurajeaza recunoasterea si alocarea culorilor si a formelor, dezvoltarea functiilor motorii fine, coordonarea mana-ochi si abilitatile de vorbire.
Cu ajutorul acestui joc copilului vostru ii sunt introduse jocurile cu reguli. Prezinta regulile intr-un mod jucaus, ajutandu-l sa inteleaga mai bine si sa aplice instructiunile jocului.
Dar cel mai important este ca se va distra! Restul vine de la sine.
Va dorim joaca placuta!
Important! Indepartati cu grija piesele perforate de pe placute. Imediat dupa ce le separati aruncati elementele ramase, pentru a va asigura ca resturile mici sunt indepartate.
Jocul contine:
1 taraba, 8 monede cu coroana, 4 monede mari cu stea, 4 bancnote HABA, 16 carduri cu produse in 4 categorii, 4 liste de cumparaturi, 1 zar, 1 set de instructiuni.
Descopera detalii prin joaca creativa
Inainte de a incepe jocul, descopera continutul jocului impreuna cu copilul tau. Jucati-va! Explorati si vorbiti despre ilustratiile de pe taraba, lista de cumparaturi si cardurile cu produse. Asezati cardurile cu produse cu fata in sus langa taraba. Aratati-i copilului ca aceleasi produse de pe carduri se gasesc si pe taraba si ca formele si culorile de pe carduri se gasesc si pe zar. Lasa copilul sa aseze cardurile cu produse pe ilustratiile corespunzatoare de pe stand. Spune-i numele alimentelor si a celorlalte produse. Exersati aruncarea zarului si lasa-l sa identifice cardul care corespunde imaginii de pe zar.
Verificati monedele si banii de jucarie, identificand ce puteti cumpara cu ajutorul lor. Lasa-l sa puna banii in fanta corespunzatoare de pe taraba. Povesteste-i despre valorile diferite ale banilor. De ce unele produse sunt mai scumpe decat altele? Ce monede sunt mai valoroase si ce pot cumpara?
Astfel, copilul se familiarizeaza cu alocarea culorilor si descopera mecanismul jocului si de ce banii intra numai in fantele care corespund anumitor preturi.
Inainte de a juca prima oara, vorbiti despre cumparaturile zilnice. Unde mergeti de obicei la cumparaturi, la piata sau la supermarket? Ce cumparati de obicei? Asa se dezvolta jocurile de rol, aducand la viata elementele jocului.
Copiii mai mari, care sunt deja familiarizati cu jocul, pot fi intrebati lucruri specifice despre taraba si despre bani. De exemplu: Cate perechi de ciorapi poti cumpara? Ai vazut cantarul? Cate banane sunt acolo? Unde este sacul cu cartofi? Unde sunt pestii? Cate monede (mai) ai? Si asa mai departe.
Ideea jocului
La piata, la piata! Fiecare din voi are o lista de cumparaturi cu 4 produse pe care aveti nevoie sa le cumparati. Dar de unde poti cumpara rulouri si ce piata vinde branza? Cat costa sosetele si de unde poti cumpara capsuni gustoase? Ce poti cumpara cu bancnotele mari? Zarul determina unde poti cumpara mai departe. Cu un pic de noroc, poti decide chiar tu de unde vei cumpara mai departe.
Cine va cumpara primul toate produsele de pe lista de cumparaturi si se va duce acasa cu cosul de cumparaturi plin?
Inainte de a incepe
Asezati partea de jos a cutiei jocului cu insertia in mijlocul zonei de joaca si scoateti toate elementele jocului din cutie. Asezati tabla de joc pe partea de jos a cutiei jocului. Asigurati-va ca segmentele de culori sunt aliniate unele cu altele. Insertia peisajului se introduce in fanta lunga de pe tabla de joc, cu fiecare vanzator la culoarea corespunzatoare.
Sortati elementele jocului in functie de forma, asezandu-le cu fata in sus in coltul sau in fata standului care are aceeasi culoare.
Fiecare copil ia o lista de cumparaturi. Pe spatele listei este o imagine care arata cati bani primeste fiecare la inceput – 2 monede mici, 1 moneda mare si 1 bancnota. Copiii aseaza lista de cumparaturi cu fata in sus in fata lor si se uita la ce ar trebui sa cumpere. Pregatiti zarul.
Elementele de joc care sunt in plus nu mai sunt necesare si pot fi depozitate in capacul cutiei jocului.
Sa ne jucam!
Jocul inainteaza in sensul acelor de ceas. Cine striga mai tare „La piata! La piata!” arunca primul zarul.
Ce vezi pe zar?
Intreaba copilul:
Ce culoare sau forma vezi?
Copilul numeste culoarea sau forma. Raspunsul corect se premiaza cu o lauda. Ajuta-l daca nu recunoaste forma sau culoarea.
Acum uita-te pe lista de cumparaturi. Ce produs se potriveste cu forma si culoarea de pe fata zarului? Du-te la taraba care se potriveste cu culoarea de pe zar si cumpara produsul care se potriveste. Semnul de pe taraba indica cat trebuie sa platesti. Daca nu esti sigur de pretul produsului, intoarce cardul produsului. Acolo vei gasi o imagine care specifica pretul produsului. Aseaza moneda sau bancnota in fanta de pe taraba. Excelent! Ai platit pentru produsul tau si acum poti lua cardul de pe taraba si il poti aseza pe lista de cumparaturi.
Atentie! Daca deja ai acest produs in cosul de cumparaturi nu il mai poti cumpara a doua oara iar urmatorul jucator poate da cu zarul.
Atunci cand unul din jucatori se duce la piata, poti introduce un mic joc de rol. Unul dintre jucatori sau mami ori tati joaca rolul vanzatorului care va fi cel care va oferi produsele. Se pot purta dialogurile clasice sau se poate improviza. „Buna dimineata, cu ce va putem ajuta? „Buna! As vrea sa cumpar banane/branza/miere/paine, etc.” „Avem la vanzare o branza foarte buna.” „Cat costa branza?” „Aceasta branza costa o stea.” „Vreau sa o cumpar, va rog!” „O invelesc sau aveti nevoie de o punga?” „Nu multumesc, puteti sa o inveliti.” „Poftiti, multumim. Sa aveti o zi frumoasa!”
Este ziua ta norocoasa! Uita-te la lista ta de cumparaturi. De ce produse mai ai nevoie? Acum poti cumpara orice produs ai nevoie. Pune suma corecta in fanta, ia cardul cu produsul pe care il doresti si aseaza-l pe locul corespunzator de pe lista de cumparaturi.
Acum e randul urmatorului jucator sa arunce zarul.
Finalul jocului
Jocul se termina atunci cand un jucator completeaza lista de cumparaturi. Primul copil care termina de cumparat toate produsele este castigator. Jocul poate continua pana cand toti copiii termina de cumparat produsele de pe lista. Jucatoriul cu lista completa da cu zarul pentru ceilalti jucatori si preia rolul de vanzator.
Variatii
Imediat ce jucatorii inteleg jocul de baza, urmatoarele variatii pot fi introduse.
Joc de memorie
Se aplica aceleasi reguli ca la jocul clasic, cu urmatoarele modificari:
Cumparaturi fara limita!
Se aplica aceleasi reguli ca la jocul clasic, cu urmatoarele modificari: